image

Basiscursus 2024 - DEI - Pasen 1

Start: 30/03/2024 - 09:00 - Einde: 06/04/2024 - 16:00


Locatie en adres: De Panne (België) - Sint-Elisabethlaan 16, 8660 De Panne (België)


Prijs: €170,00Georganiseerd door: Beroepskracht || Deinze


Hou jij ervan om kinderen en jongeren te animeren? Zegt het jou we iets om moni te zijn op een Kazouvakantie?

Ben je van geboortejaar 2008, 2007 of vroeger?

Via deze weg kan jij je kandidaat stellen voor de cursus van 2024.

VOORWAARDEN:

 • Je bent of wordt 16 in 2024.
 • Je hebt zin om animator te worden bij Kazou. 
 • Je kan de volledige cursus meevolgen: van zaterdagochtend 30/03/2024 tot zaterdagavond 06/04/2024.
 • Je woont in de regio Deinze of je hebt een goede reden om je aan te sluiten bij Deinze indien je er niet woonachtig bent. 


WAT IS BASISCURSUS?

Op een leuke, spelenderwijze manier dompelen we je onder in het moni-zijn.  Je krijgt antwoord op heel wat vragen.

Hoe maak ik een leuke activiteit? Hoe leef ik me in in de leefwereld van specifieke deelnemers? Hoe verzorg ik een schaafwonde? Hoe ga ik om met moeilijk gedrag of heimwee? Hoe ga ik om met deelnemers met een beperking? En nog zoveel meer...

DE VERSCHILLENDE TRAJECTEN BIJ KAZOU?

Als je bij ons je basiscursus volgt, ben je hoe dan welkom als vrijwilliger in onze jaarwerking van Kazou. Jouw rol als animator op vakantie kan wel verschillen van persoon tot persoon afhankelijk van jouw ondersteuningsnoden, je sterktes en je groeipunten. Onder het motto #IedereenMee proberen we voor elke vrijwilliger een gepaste en zinvolle invulling te zoeken; hetzij op vakantie, hetzij in onze jaarwerking. Dit lukt in quasi alle gevallen wel, maar heel soms ook niet. We hebben drie verschillende trajecten bij Kazou waarin je kan instromen:

 • Traject als animator: je hebt geen specifieke ondersteuningsnoden en krijgt een vakantie toegewezen op basis van de leeftijd die jou het meeste ligt als moni.
 • Traject op maat: je hebt bepaalde ondersteuningsnoden en daar houden we graag rekening mee. We denken hierbij aan een leerstoornis, een mentale kwetsbaarheid, een fysieke beperking, een moeilijke thuissituatie... Bij jouw vakanties als moni zorgen we ervoor dat de draagkracht van de ploeg voldoende groot is zodat iedereen de juiste ondersteuning krijgt (zowel monitoren als deelnemers). De noden kunnen erg verschillend zijn, vandaar dat dit traject steeds ‘op maat’ is.
 • Traject als co-animator: je hebt een mentale of fysieke beperking en wil graag moni worden met extra ondersteuning van je instructeurs op cursus én je moniploeg op vakantie. Jij hoeft niet dezelfde competenties als de bovenstaande trajecten te behalen.

We weten van jou graag in welk traject jij wil instromen. Indien je hier vragen over hebt, mail dan naar vrijwilligers.deinze@kazou.be en dan bekijken we samen welk profiel het beste bij jou past. Wij contacteren jou sowieso indien jij binnen een traject op maat of een traject als co-animator wil instromen. Bij je kandidaatstelling kan je nalaten welk traject voor jou gepast is. 

KANDIDAATSTELLING ... EN DAARNA?

 • Op woensdag 13 september 2023 organiseren we het Oost- Vlaams BC infomoment van 19u tot 20u. Wanneer je je kandidaat stelt, sturen we je automatisch een mailtje met een uitnodiging voor dit digitaal moment. Hierop kom je alles te weten over cursus! Indien je er niet kan bij zijn volgt de info via mail.
 • Dit is nog geen definitieve inschrijving. Je kan je kandidaat stellen tot 31/12/2023. Daarna bekijken we het aantal kandidaten en duiden we definitief mensen aan.
 • We duiden mensen aan op basis van objectieve criteria. Deze zijn:
  • de volledige basiscursus aanwezig kunnen zijn van begin tot eind
  • leeftijd
  • regio-nesteling (je woont in de regio Deinze of hebt een specifieke en duidelijke reden om bij het Deinze aan te sluiten
 • Tussen 9 en 12 januari 2024 kom je te weten of je er bij bent. Als je aangeduid bent, dan ontvang je daarvan een e-mail. Ook als je niet aangeduid bent, dan ontvang je een e-mail met de mededeling dat je voorlopig reserve staat.


Zin in? Scroll even naar beneden en klik op 'kandidaat stellen'.

Contactgegevens:


Naam: Pieter De Pauw

E-mail: pieter.depauw@kazou.be

Telefoon: 0471669306

Vervoersinfo:


We gaan met de bus naar De Panne.  Vertrek - en aankomsturen worden later meegedeeld. 


Toon locatie op de kaart

Kandidaat stellen

Je bent succesvol ingeschreven voor deze activiteit. Je ontvangt hiervan ook een bevestiging via mail.

Je hebt je succesvol kandidaat gesteld voor deze activiteit. Je ontvangt hiervan ook een bevestiging via mail.

Je staat op de reservelijst voor deze activiteit. Je ontvangt hiervan ook een bevestiging via mail. Wanneer er nog plaatsen moesten vrijkomen, brengen we je zeker op de hoogte.

Je bent al kandidaat voor deze activiteit.

Heb je al een vrijwilligersaccount bij Kazou? Log dan in om je kandidaat te stellen! Log inFijn dat jij je kandidaat wil stellen voor de basiscursus van Deinze. We gaan er hiermee ook vanuit dat je woonachtig bent in de regio Deinze OF een goede reden hebt om hiervan af te wijken (gescheiden ouders of naar school gaan binnen onze regio). Indien dit toch niet klopt voor jou: mail naar oostvlaanderen@kazou.be. De reden waarom we dit zo belangrijk vinden is omdat we ervan uitgaan dat je na BC ook bij ons blijft plakken voor evenementen, voorbereidingen van vakanties, vergaderingen, fijne bijeenkomsten,… Wees hier dus eerlijk in zodat we je zo goed mogelijk kunnen oriënteren. Uitzonderingen zijn mogelijk maar steeds met goede reden. Klopt dit voor jou?
Kies een optie

Kan je de gehele cursusperiode aanwezig zijn bij de moniwerking waar je je opgeeft?
Kies een optie

Indien je aangaf dat je niet de gehele cursusperiode aanwezig kan zijn, geef dan aan waarom dit zo is.

Hoe heb je de cursus leren kennen?
Kies één of meerdere opties

Wil je de cursus met vrienden volgen (zo zorgen we ervoor dat jullie in dezelfde periode op cursus kunnen gaan). Indien ja, welke?

Naar welke school ga je (school & gemeente)?

In het hoeveelste jaar zit je?

Welke studierichting volg je?

Heb je reeds ervaring in het jeugdwerk (leiding op het speelplein, KSA, Scout, Chiro,...) Indien ja: waar, hoeveel en bij welke leeftijden?

Waarom wil je graag animator worden bij Kazou?

Bij de info kon je lezen over de verschillende trajecten, laat hier eerlijk achter welk traject voor jou is.
Kies een optie

Verduidelijk hieronder waarom je voor dit traject kiest (vooral bij traject op maat of traject als co-animator is dit belangrijk).

We vragen je een medische fiche in te vullen als je effectief geboekt kan worden. Is er nu al specifieke medische info die je ons graag meegeeft?

Wat wil je nog kwijt aan ons over je kandidaatstelling?